Lästips om hållbar livsstil: Annika Sundin

Annika Sundin, foto: privat.
Annika Sundin, foto: privat.

Annika Sundin är hållbarhetsprofil och egenföretagare, som hjälper företag med hållbar omställning. Hon är även "greenfluencer" och återfinns på inspirationskontot Medveten i stan på Instagram. Sundin brinner för att visa hur små val gör stor skillnad, och hur ett klimatengagerat och mindre klimatbelastande liv blir "roligare, härligare, billigare och bättre på alla sätt". Annikas mål är att "vi ska bli riktigt många som gör tillräckligt mycket och att vi ska förstå att vi påverkar som mest genom att få med oss fler". Allt under devisen No fun - No change.

Nedan är Annika Sundins boktips.


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Världen som väntar av

  Världen som väntar vårt liv i klimatförändrin ...

  "Hur kommer världen se ut framåt? Om vi agerar och om vi inte agerar. Det ger denna bok svar på. Full av fakta, forskning och scenarier. Boken kan läsas av alla, men bör speciellt läsas av någon som inte riktigt tror på klimatförändringarna eller som inte har vaknat upp."

 2. Omslagsbild: Recept som förändrar världen av

  Recept som förändrar världen

  "Vi behöver förändring i både stort och smått. Systemförändring och det vi gör i vardagen. Som att äta till exempel. Det här är en kokbok som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök."

 3. Omslagsbild: Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv av

  Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv

  "Det är svårt för många att veta var man ska börja och hur man ska komma vidare. Tar du tag i de konkreta tipsen i denna bok och får med dig fler på omställningsresan har vi kommit oerhört långt."

 4. Omslagsbild: Tio tankar om tid av

  Tio tankar om tid

  "Hållbarhet är inget enskilt ämne. För mig är det en filosofi – hur vi vill leva våra liv. Och vad vi vill använda vår tid till. Det här är en bok vars innehåll speglar hur jag väljer att leva. Boken det har varit min ”husbok” sedan den kom ut. Det enda vi har är tid. Och vad vill vi göra med den?"

Senast uppdaterad
2022-12-02

Skriv ut

Till toppen av sidan