Lästips om energipolitik: Åsa Pettersson

Åsa Pettersson
Åsa Pettersson, foto: Erik Cronberg

Åsa Pettersson är VD för Energiföretagen.

Nedan hittar du Åsa Petterssons boktips. Utöver dessa tipsar hon även om läsning av den internationella rapporten World Energy Outlook (International Energy Agency, 2021) och Kungliga Ingenjörvetenskapsakademiens Energiboken (IVA, 2014).


Biblioteket tipsar

 1. Omslagsbild: Jorden av

  Jorden vår planets historia och framtid

  Boken bakom Netflix-dokumentären Breaking Boundaries - The Science of Our Planet, berättad av David Attenborough. Förord av Greta Thunberg. Johan Rockström är chef på världens ledande centrum för klimat- och hållbarhetsforskning. I Jorden – vår planets...

 2. Omslagsbild: Elsystemkrisen av

  Elsystemkrisen det här är problemet : så kan tr ...

  Energidebatten i Sverige är som en skönhetstävling. Vad tycker du bäst om, vindkraft eller kärnkraft? Det centrala problemet är dock ett annat. Det svenska elsystemet går i otakt med omvärlden och marginalerna krymper. För att upprätthålla driftsäkerheten begränsas elsystemet på ett omfattande sätt. I ett läge där vi behöver allt högre överföringskapacitet i elsystemet har detta i stället krympt och elpriserna har skjutit i höjden. Den fortsatta utbyggnaden av elproduktionen är hotad. I den här boken beskriver tre initierade ingenjörer hur trenden kan vändas.

 3. Omslagsbild: Amanda undrar över el av

  Amanda undrar över el

  Amanda undrar över el är en faktasaga i bilderboksformat för nyfikna 3–6-åringar. Med utgångspunkt i barns vardag synliggör boken hur el produceras, elens resa till våra hem och vad den används till.Till boken, som har tagits fram i nära samarbete medNatur och Teknikutvecklare inom förskolan, kommer det även att finnas en arbetshandledning och en materialsats.Tillsammans blir det ett spännande och enkelt material för att arbeta med el i förskola, förskoleklass och skolans första år.

Senast uppdaterad
2022-10-25

Skriv ut

Till toppen av sidan