Filmer – så funkar det

Du kan låna film och titta på den direkt i din dator, samt i vissa mobiler och surfplattor. Filmen visas strömmande, så du behöver vara uppkopplad mot internet när du tittar på filmen.

För att kunna låna strömmande film från biblioteket behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod.
Skaffa bibliotekskort

Du kan låna 4 filmer per månad och du kan se filmen 10 gånger under 48 timmar.

Du kan inte se på strömmande film om du befinner dig i utlandet, utan bara i Sverige. Detta är av upphovsrättliga skäl.

Webbläsare och enheter

Dator

De webbläsare som fungerar bäst på dator är Chrome, Firefox och Safari (från och med version 10.12). Internet Explorer fungerar från och med Explorer 11, på Windows 8.1 och uppåt.

iPhone och iPad

Filmerna fungerar på enheter med operativsystemet iOS (iPhone och iPad) från version 11.2, i webbläsaren Safari.

Android

Om du använder en Androidmobil eller -platta måste du ha webbläsaren Chrome för att kunna titta på strömmande film. Androidenheter måste ha version 6.0 eller senare.

Uppspelning på TV eller skärm

Chromecast fungerar från webbläsaren Chrome på alla plattformar utom iOS och till alla skärmar/TV med HDMI-ingång. Airplay (Apple-TV) stöds i Safari på iOS och OSX. Smart-TV stöds via den inbyggda webbläsaren på en del nyare modeller av fabrikat Samsung och LG (från 2016 och senare).

Undertexter

Inställningar för undertexter kan göras via kugghjuls-ikonen längst ner till höger i spelaren.

På iPhone och iPad gör du inställningar för undertexter via en pratbubble-ikon i enhetens spelare.
Läs om inställningar för undertexter i iPhone och iPad här

Trailers har inte alltid undertexter.

Utbud

Här hittar du vårt utbud av strömmande film

2019-06-14