eMedborgarveckan 9-13 oktober 2017

Under eMedborgarveckan lägger vi extra krut på att synliggöra de digitala resurser och tjänster som biblioteket erbjuder. När man kan använda e-tjänster, internet och digitala vägar för att hantera sin vardag, söka och använda information och göra sin röst hörd, är man eMedborgare – oavsett land eller språk.

Klicka här för att se programpunkter på bibliotek runtom i Stockholm.

Program under eMedborgarveckan på Stadsbiblioteket

Måndag 9 oktober - fredag 13 oktober
Vi visar hur man lånar och läser e-böcker, e-ljudböcker och digitala tidningar och tidskrifter i Rotundan. Digitala talböcker visas på Ljudbiblioteket. Bibblix, barnens digitala bibliotek, visas på Barnavdelningen.

Måndag 9 oktober klockan 10-11.30
Personal från Liber visar digitala läromedel i skolämnen för elever upp till åk 6 och i svenska för nybörjare. På entréplan.​

Måndag 9 oktober klockan 10-12
Nyfiken på robotar, interaktiva spel och programmering? Kom och träffa Fredrik från Freken på entréplanet!

Måndag 9 oktober klockan 13-16
Helpdesk IT i Rotundan. Få hjälp med IT-frågor på svenska, engelska eller arabiska.

Måndag 9 oktober klockan 15-16.30
Scratch – programmering för dig som är 7-13 år. Vi visar grunderna och lånar ut handböcker. På barnavdelningen.

Tisdag 10 oktober klockan 10-11.30

Tisdag 10 oktober klockan 10-12 och 13-16
Emil från Polar Print visar smarta digitala lösningar för dig som har en läsnedsättning. På entréplan.

Tisdag 10 oktober klockan 13-16

Onsdag 11 oktober klockan 13-16

Onsdag 11 oktober klockan 13-16
Maha Fayed från Språkkraft visar digitala lösningar med fokus på språkinlärning och vägar mot jobb och utbildning för invandrare i Sverige. På entréplan.

Onsdag 11 oktober klockan 14-16

Torsdag 12 oktober klockan 10-12 och 13-16
ICAP och Frölunda Data visar hur du som har en läsnedsättning på nya sätt kan ta till dig böcker, tidningar, brev och annan tryckt text. På entréplan.

Torsdag 12 oktober klockan 13-16

Fredag 13 oktober klockan 13-16

Fredag 13 oktober klockan 13-16

Läs mer om eMedborgarveckan på Digidelnätverkets webbplats.

2017-10-06