Drömlinjen

En färgstark bild med regnbågens alla färger samt ordet

Genom bland annat film, skrivande och foto får ungdomar möjlighet att gestalta sina framtidsdrömmar och drömmar om Stockholm tillsammans med professionella pedagoger. I Drömlinjen samarbetar biblioteket med skolor, ungdomsgårdar och ungdomsnätverk i olika ytterstadsområden. Projektet är Stockholms stadsbiblioteks stora ungdomssatsning under Fogelströmåret 2017.

Vad händer i de olika stadsdelarna?

Skärholmen

Ett unikt samarbete mellan Skärholmens bibliotek och Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen. Gestalta dina drömmar genom att producera text med Augustprisvinnande författare på Skärholmens bibliotek och öva på att framföra texten på Stadsteatern tillsammans med professionella skådespelare. Start 16 oktober, anmälan till stefan.borg@stockholm.se

Tensta

Genom samarbete med Hjuset fritidsgård arrangerar Tensta bibliotek ”Blå linjens drömmar”. Tjejer mellan 13 och 19 år bjuds in till tre workshops för att tillsammans med pedagoger från Film Stockholm skapa film. Här får du lära dig om manusskrivning, filmning och redigering med handledning av professionella filmare. Start 25 oktober, anmälan görs via hjulsta.fritidsgard@stockholm.se

Kista

Texttävling på Kista bibliotek under rubriken ”Mina drömmars Järva”. Skriv en dikt, novell, rap, något helt nytt eller vad du vill! Så länge temat är drömmar har du fria händer. Lämna in ditt bidrag till en professionell jury och ha chansen att vinna fina priser på vår avslutande prisceremoni. Under tävlingsperioden 31 oktober - 17 november pågår olika evenemang på Kista bibliotek, bland annat en inspirationsworkshop med Metro-skribenten Evyn Redar och skrivarworkshops med Unga berättar.

Vällingby

Den 1 november förvandlas fritidsgården Tegelhögen i Vällingby till en hotpot för nya drömmar och kreativt skapande! Biblioteket anordnar i samarbete med Bromma stadsdelsförvaltning och Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning "Drömmar i Västerort", en temadag där unga får gestalta sina framtidsdrömmar. Eftermiddagen fylls av inspirationssnack med kända musiker och dansare, och med olika sorters kreativa workshops. På kvällen anordnar Bromma stadsdel en fest med olika spelningar.

Skarpnäck

Genom samarbete med ungdomsnätverket Linje 17-gäris anordnar biblioteket en öppen scen-kväll där tjejer på linje 17 bjuds in till att gestalta sina drömmar genom olika konstnärliga uttryck. Under en kväll i december fylls Kulturhuset i Skarpnäck av unga tjejers drömmar om Stockholm. Mer info kommer!

Farsta

I Farsta samarbetar biblioteket med Farsta grundskola för att låta elever i årskurs 8 gestalta sina drömmar. Dels får de elever som läser svenska som andraspråk möjlighet att jobba med digitalt berättande tillsammans med Unga berättar, och dels bjuds alla elever i årskurs 8 in till ett kombinerat foto- och skrivprojekt.

2017-10-13