Djurrekord

Världens äldsta hund blev 29 år och 282 dagar. Hunden var en liten terrier som hette Max.

Världens längsta kattpäls sitter på perserkorsningen Colonel Meow i Seattle, USA. Vissa strån är nästan 23 centimeter (22,87) långa. Hans matte och husse gillar honom väldigt mycket, men erkänner att de dammsuger ofta.


Den äldsta kaninen någonsin hann bli myndig. Flopsy, som fångades in som liten på Tasmanien, levde i 18 år och 10 månader.

Världens dyraste hund kostade drygt tio miljoner kronor. Hunden, som bor i Qingdao i Kina, heter Big Spalsh och är av rasen tibetansk mastiff, och bytte ägare i början av 2011.
 
Världens äldsta katt blev 38 år och 3 dagar. Missen med nio liv hette Creme Puff och bodde i Texas, USA.

 

Det längsta en get åkt skateboard är 36 meter. Geten som klarade det tricket heter Happie och bor i Fort Myers, USA. 25 sekunder tog det.

Om du vill se hur det såg ut, klicka här!

 


Biblioteket tipsar

  1. Omslagsbild: Guinness world records av

    Guinness world records rekordboken! 2014

    Här presenteras rekord och fakta om ämnen som djur och natur, vetenskap, sport och underhållning. Uppslag om cirkus, fartdårar på hjul, de rikaste kändisarna, sportfantaster, våghalsiga hundar, världens största hamburgare, klimatkatastrofer, de farligaste rovdjuren, makalösa manicker m.m.

  2. Omslagsbild: Mitt stora lexikon om världens djur av

    Mitt stora lexikon om världens djur en otrolig ...

    I den här boken finns massor av bilder och fakta om djur från hela världen. Du kan bli en riktig expert på vilka djur som är snabbast, minst, störst eller farligast!

Senast uppdaterad
2016-01-07

Skriv ut

Till toppen av sidan