Ditt litterära Stockholm

Det litterära Stockholm är skyltar med citat ur skönlitterära verk som handlar om platsen där skylten sitter. Stockholms första litterära skyltar sattes upp 1992 och sedan dess har ytterligare ett åttiotal tillkommit. I år fyller skyltarna 30 år och jubileet firas stort med bland annat författarbesök och utställningar i anslutning till skyltarna. Men framförallt letar vi efter en ny, speciell skylt. Och vi utlyser därför en tävling!

Tävlingen går ut på att du som stockholmare får skicka in förslag på ett citat med en tydlig koppling till en specifik plats. Den ordinarie skyltjuryn avgör sen vilket av stockholmarnas förslag som kommer att bli en fysisk skylt.

När du har klart för dig vilket citat och vilken plats du vill tävla med så behöver du ange följande:

• Citatet (max 800 antal tecken inkl blanksteg).
  • Ur (romanens/diktens/novellens namn).
  • Av (författarens namn).
  • Platsen för skylten (Bifoga foto på platsen och ange koordinater).
  • Personlig motivering (beskriv med egna ord varför du tycker att den här boken, författaren och platsen förtjänar en litterär skylt).

Bidragen skickas antingen på e-post till biblioteksredaktionen@stockholm.se
eller med vanlig post till:

Rebecca Medici
Tranströmerbiblioteket
Götgatan 54

Märk kuvertet "Den litterära skylttävlingen".

Du kan skicka in ditt bidrag mellan 21 maj och 1 september 2022. Vi tillkännager det vinnande bidraget i början av oktober 2022.

Lycka till!

Tävlingskriterier

• Endast platser inom Stockholms stad är aktuella (inga andra kommuner).
  • Tänk på tillgänglighetsaspekten (skylten får inte innebära begränsad framkomlighet).
  • Tänk på synligheten (skylten ska inte stå undanskymd).
  • Citatet måste ha en tydlig koppling till platsen.
  • Alla fem punkter måste vara ifyllda (citat, titel, författare, plats, personlig motivering).
  • Endast bidrag inkomna senast 1 september räknas som giltiga.
  • Endast bidrag som uppfyller alla kriterier räknas som giltiga.
  • Juryns beslut går inte att överklaga.

När du kontaktar oss via brev, e-post eller formulär på webbplatsen, behandlar vi de personuppgifter du uppger enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) och Offentlighets- och sekretesslagen (OSL) (2009:400).

2022-05-18