Biblioteket i regnbågsfärger

Collage med foton på författare och artister som besöker biblioteket i sommar.

Från vänster: Mian Lodalen, foto: Anna-Lena Ahlström; Andres Esteche, foto: privat; Pernilla Hammargren & Therese Sandin, foto: Ulrika Campbell/Hilma Nordén; Jenny Jägerfeld, foto: Henric Lindsten; Drakar & Dragqueens – normkreativa sagostunder, foto: Miguel Angel Regalado; Bitte Andersson, foto: Johanna Arnström.

Bland drakar och dragqueens är det normkreativa konceptet där några av Sveriges främsta dragqueens håller i sagostunder för barn mellan 3 och 7 år. I sommar ger sig de glittrande sagoläsarna ut på en Stockholmsturné och gästar biblioteken i Högdalen, Tensta och Rinkeby, Punkt127 i Bredäng samt Stadsbiblioteket.

Barn mellan 6 och 12 år i Akalla, Hässelby gård och Enskede kan besöka Pop up-biblioteket som arrangerar en skattjakt med regnbågstema under de två första veckorna i juli. Alla barn som gör skattjakten har chans att vinna biobiljetter.

Den äldre publiken bjuds på spännande författarsamtal när Mian Lodalen gästar Bagarmossens bibliotek och Bitte Andersson kommer till Skarpnäcks bibliotek. På Hornstulls bibliotek arrangeras ett panelsamtal om litteratur och drama ur ett prideperspektiv under ledning av Jenny Jägerfeld, och så blir det standup med Pernilla Hammargren och Therese Sandin. Där blir det också bokrelease när novellantologin "Över en regnbågsfika" släpps. Artisten och författaren Andrés Esteche gästar Skärholmens och Fruängens bibliotek och sjunger, pratar och läser från sin nya bok "Kom ut, Kom in".

Vill du ha tips på läsning? Här hittar du några boklistor med olika urval:

Några HBTQI-böcker som vi gillar!

Regnbågslitteratur för barn

Böcker som bryter normer

Att läsa i och utanför garderoben

Skattjakt på Pop up-biblioteket

2/7 Pop up-biblioteket i Hässelby gård

3/7 Pop up-biblioteket i Enskede

6/7 Pop up-biblioteket i Akalla

9/7 Pop up-biblioteket i Hässelby gård

10/7 Pop up-biblioteket i Enskede

13/7 Pop up-biblioteket i Akalla

Fakta om EuroPride

Föreningarna Stockholm Pride och West Pride kommer i juli och augusti 2018 att tillsammans arrangera EuroPride som är Europas största hbtq-arrangemang. EuroPride 2018 äger rum i Stockholm den 27 juli till den 4 augusti, därefter tar Göteborg vid från den 14 till den 19 augusti.

2018-07-16